Δύο (2) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Ψαραύτειο», στο Μαρούσι


Πληροφορίες

Το οικόπεδο αγοράστηκε από τον μακαριστό Σταμάτιο Ψαραύτη και τη σύζυγο του συγγραφέα, κ. Ευαγγελία Ψαραύτη. Οι ίδιοι συνέβαλαν οικονομικά στην εκκίνηση των οικοδομικών εργασιών. Έτσι, στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης και επι των οδών Νίκης και Δωριέων, ανοικοδομήθηκε κτήριο 600 τ.μ., δύο ορόφων με οκτώ ανεξάρτητα δωμάτια-διαμερίσματα, δύο κουζίνες, υπόγειο με αίθουσα δραστηριοτήτων και κήπο με πισίνα. Το κτήριο αποτέλεσε και αποτελεί τις μόνιμες κατοικίες των οκτώ αυτών ατόμων.

Για μια ακόμη φορά, όπως άλλοτε είχε συμβεί με τη δωρεά της Μαρίας Κόκκορη που οραματίστηκε το υφιστάμενο ίδρυμά μας, οι εν λόγω δωρητές, αγωνιώντας για την πορεία του σπιτιού αυτού, αλλά και της φροντίδας των παιδιών τους, όταν αυτοί καταστούν ανήμποροι, έσπευσαν στην ασφάλεια και στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ενημερωθείς για τη σκέψη αυτών των ανθρώπων, ζήτησε από τον π. Νικόδημο να τους συναντήσει μαζί με τα παιδιά τους. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα κι ο Μακαριωτάτος συνοδευόμενος από το Διευθυντή του Ιδρύματός μας, κατέφθασε στο σπίτι των παιδιών αυτών, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Είναι εξάλλου ευρέως γνωστή η αγάπη που τρέφει ο Μακαριωτάτος για τις ευπαθείς ομάδες, ήδη από την διακονία Του ως Μητροπολίτης Θηβών. Ο Μακαριώτατος άκουσε με προσοχή τους γονείς και συγκινημένος, χωρίς δεύτερες σκέψεις, αποδέχθηκε το αίτημα τους και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές στον π. Νικόδημο, αναθέτοντάς του την πλήρη υλοποίηση του εγχειρήματος.
Σήμερα πια, η δωρεά έχει ολοκληρωθεί  και οι δύο νέες Σ.Υ.Δ. αδειοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής. Με απόφαση του Δ.Σ. φέρουν το διακριτικό τίτλο “ΤΟ ΨΑΡΑΥΤΕΙΟ”, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους κτήτορες, τον αείμνηστο Σταμάτιο Ψαραύτη και τη σύζυγο του, Ευαγγελία Ψαραύτη.


Εγκαίνια ΣΥΔ Ψαραύτειο

Που θα μας βρείτε

  • Δωριέων 2, Μαρούσι 151 23

  • 210-6819601

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β´,
Αντιπρόεδρος: Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Αρχιεπισκοπῆς Αθηνών,
Γραμματέας: Αρχιμ. Δρ. Νικόδημος Φαρμάκης,
Ταμίας: κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Μέλος: κ. Αριστομένης Συγγρός.
Προϊσταμένη:Σ.Υ.Δ. «Ψαραύτειο» :κα Μαρία Μπαζώρα.

Το Έργο του Μακαριωτάτου

Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'